lördag 30 juli 2011

Varm lördag

Vädret är en aning klibbigt, men det har inte regnat så mycket idag. Med torr dyna på stolen gick det alldeles utmärkt att sitta ute ikväll.
Har funderat rätt mycket på alla "festivaler" som går av stapeln under sommaren. Behöver vi alla dessa? Egentligen? Jag förstår att varje stad vill marknadsföra sig som "jätteskoj" att besöka, men hur skoj är det med allt fylleri och alla bråk och misshandel som följer i kölvattnet. Är det någon som sett bussar och tåg som trafikerar "festivalstäderna"? Sönderslagna, nedspydda och allmänt äckliga. Stackars personal som tvingas jobba i denna miljön under i stort sett varannan helg på sommaren och dessutom bli utsatta för hot och trakasserier. Vem är det som bär sig så illa åt? Väldigt, väldigt många där kön, ålder och samhällsgrupp inte spelar någon roll alls. Är det festival tycker väldigt många att det är ok att bära sig åt hur som helst. Jag är inte intresserad av att delta i detta och jag har dessutom förmånen att slippa jobba i eländet.
Nog med ilska för idag.
Har en "rymmare" i min dahlia-rabatt. Det är en squash-planta som av någon anledning börjat växa här och verkar trivas rätt bra. Helt underbara blommor och frukt på gång.

Inga kommentarer: