fredag 21 september 2012

Ringsjö Krog & Wärdshus

Hemma efter två dagars konferensande med SV Mellanskåne. Har ätit god mat på många konferenser, men detta var något alldeles extra. Har ni vägarna förbi Ringsjö Krog & Wärdshus så hoppas jag ni tar chansen att åtminstone äta lunch i denna fantastiska miljö. Med trädgård, sjö, enorma lindar och en paradisapel utanför konferenslokalen fick vi som extra upplevelse se en rådjursget och hennes två kid komma fram till apeln och helt lugnt kalasa på fallfrukten. Lite som en saga i lätt regndis när man sitter i en varm och skön lokal. Konferensen verkar ha avlöpt bra och de flesta verkade rätt nöjda. Svårt att veta hur saker fungerar när man själv planerat det mesta - blir lite att vänta och se om det är glada människor som avslutar. Några ville till och med göra om samma sak, på samma ställe, nästa höst. Får väl duga som nöjdhetsmätare i detta fallet.

Vad vi åt - får se om jag minns:
Middagen torsdag kväll bestod av soppa på skogssvamp med rökt vildsvin till förrätt. Lättrimmad halstrad gös (från Ringsjön) med vinsås och potatisbakelse till huvudrätt och sist men inte minst vit chokladpannacotta med björnbärstopping. 
Lunchen fredag bestod av viltfärsbiff med champinjoner, tranbärschutney och kokt potatis. Dessemellan har vi fått nybakta kakor till varje kopp kaffe och ett väldigt trevligt bemötande. Trevlig miljö med närproducerad mat på tallrikarna. Kanonställe!

Inga kommentarer: