fredag 8 januari 2010

Fredagskväll

Det är en sån där kväll, ni vet en sån när man inte kan låta bli att titta på ute-termometern och tycka att det är gott med tak över huvudet. Just nu är det 14 minusgrader i Saxtorp och det tycker jag är tillräckligt. Lägger man till närheten till havet med hög luftfuktighet och att det börjat blåsa så kan man hålla sig för skratt. Pratade med Magnus som försöker köra godståg i Mellersta Norrland med fastfrusna vagnkoppel, frusna bromsar, hjulplattor och stela djupfrysta byxor i den djupa snön och helt plötsligt är det inte fullt så besvärligt här på våra sydliga breddgrader. Det var visst 32 minusgrader där han befann sig vid halvåtta-tiden ikväll.

Katten vill gå ut, men det är så kallt om tassarna med all snön så han börjar skaka på tassarna när man öppnar dörren - innan han går ut. Hans "sociala runda" tar en dryg timme större delen av året men nu klarar han av den på tio minuter och jamar dessutom högt så att man ska höra att han är på väg in.

Stora B-dagen närmar sig och jag hade turen att få en tid hos frissan på fredag. Trodde inte jag skulle behöva gå dit, men vintermössans förbannelse tycks ha lagt sig över det som skulle vara min frisyr så lite hjälp är på sin plats.

1 kommentar:

Annika Estassy sa...

Annika I åkte upp till Norrland förra veckan. 10 C var det inne i vagnen och fullt med is på rutorna - invändigt. Det var som att sitta i ett kylskåp. När hon påpekade för konduktören att någonting måste vara fel fick hon till svar att det var ju kallt ute... Nästa konduktör lät dem dock byta vagn!